LOKALPOLITIKK OG LOKALPOLITIKERE I STAVANGER

Jeg sitter her og koser meg med en kald portugisisk ADAMO og tenker på valget som starter imorgen søndag. Her i Stavanger synes de store sakene å være eldreomsorg og sykehjemsdekning, bybane og miljø.

Hva er sykehjemsdekning? Er det å skaffe de eldre en seng eller skal ordet hjem bety noe. Det er det siste hjemmet disse pasientene kommer til å ha. Mitt inntrykk av forholdene på sykehjem i Stavangerområdet er at det viktigste er å gjøre det lettvint for rengjøringspersonalet. Pasientene får ikke ha personlige ting på rommet. Disse blir fjernet. De får såvidt lov til å ha noen billeder på veggen. De eldre blir fratatt all verdighet. Har våre lokalpolitikere opplevd forholdene på byens sykehjem.

En annen prestisjesak er bybane. Hvorfor trenger vi bybane? Hva er fordelelen i forhold til buss? For bybanen må det byggess en kostbar trasee som binder areal. Den må vedlikeholdes. Endres trafikkmønsteret blir det meget kostbart å flytte traseen. Brukes det buss kan traseen enkelt flyttes om trafikkmønsteret endres. Blir det mange passasjerer kan antallet busser økes.

Det ble nylig arrangert en såkalt bilfri søndag. Dette antar jeg var tenkt som et miljøtiltak. Jeg har aldri sett så mange biler stå i kø og spy ut forurensende eksos. Alle partier vil øke antallet parkeringsplasser i sentrum. Hvorfor trenger vi flere parkeringsplasser i Stavanger sentrum? Er dette et godt miljøtiltak. Kanskje politikerne bør jobbe for et bilfritt sentrum. Dette er et godt miljøtiltak. Det er så gode offentlige kommunikasjoner til sentrum og i sentrum at det ikke er nødvendig å ta med seg bilen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *