JULETEGNESERIEHEFTENE ER KOMMET.

 

Juletegneseriene er kommet og jeg koser meg. De vekker minner fra barndommen. Da våknet jeg tidlig på første juledag og fant en strømpe hengende på sengen. Den inneholdt Stomperud,Knoll og Tott og en stor sjokoladefigur. Da koste jeg meg resten av dagen. Jeg husker ennå smaken av mors Delfiakake og risboller.

I følge Stomperud er det ikke skjedd mye modernisering i det norske forsvaret. Generalen bruker offisersuniform fra før andre verdenskrig og det kjøres «Willys» jeep. Den mest merkbare moderniseringen er at det er kommet kvinnelige befal.Jeg så det ble brukt laptop ved en anledning. August Stomperud er fortsatt kjærest med Petra.

Når jeg kikker på tegningene i Knoll og Tott finner jeg årstallene 1943 og 1944 så tegneserien er ikke ny. Rampestrekene til de to guttene vil more unger også idag. Jeg har alltid lurt på hva familien lever av på denne sydhavsøya. Er herr og fru Vom foreldrene til Knoll og Tott?

Tegneserien Finbeck er heller ikke ny. Når jeg ser på tegningene finner jeg årstallet 1958. Tegneren har et spesielt kjennetegn. Se på billeder som henger på veggen og hvordan figurene i billedene forholder seg til rammene. Vi får vite at Finbeck har vært gruvearbeider. Heftet er derfor fortsatt aktuelt. Oppkomlinger finnes også idag.

Heftene Pondus og Kollektivet er moderne og har mest humor for voksne.

Det er kommet flere juletegneseriehefter som jeg kommer til å kjøpe. F.eks Blondie og Disney heftene.

Stter pris på kommentarer. Følg meg på twitter @perb1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *