JULEN ER BEGYNT Å NÆRME SEG

Julen nærmer seg

 

Julen er begynt å nærme seg.Jeg oppdager det først nå det dukker opp adresserte konvolutter med julekort og gavelapper fra diverse organisasjoner. En organisasjon som het munn og fotmalende kunstnere startet dette for endel år siden. Etterhvert har  andre organisasjoner fulgt opp. Planteutsalget «Plantasjen» har hatt jul siden midten av oktober. Jeg synes det er veldig kort tid siden jeg kjøpte sommerplanter.

Når jeg var borte når var yngre gledet jeg meg til å komme hjem til jul. Nå er det ingen igjen å reise hjem til. Jeg er eldste generasjon. Nå gleder jeg meg veldig til å se igjen noen andre som kommer hjem til jul. Det kan vel kalles en omdreining av livshjulet.

Tanken på jul bringer fram mange minner. Jeg husker jeg var med far og kjøpte juletre.Når jeg sitter og skriver dette husker jeg duften av mors ribbe på julaften og kalkun på første juledag. Mor lærte meg å få ribbesvoren sprø. Julen var også gjensyn med slektninger som vi ikke så meget til resten av året. Og det var avslapping og kos og lesing av bokgavene.

Nå er juletegneserie heftene kommet i salg.

JULETEGNESERIEHEFTENE

 

Nå er juletegneserieheftene kommet i butikkene. Jeg har gledet meg. Jeg har ikke blitt skikkelig voksen så jeg kjøper tegneserier hele året. Men juletegneseriene betyr oppfrisking av gamle minner. Jeg har kjøpt noen av dem. «Knoll og Tott» har en humor som også passer for dagens unger. Jeg har i alle år lurt på hva denne familien lever av og familieforholdene. Jeg antar at herr og fru Vom er foreldrene til Knoll og Tott. Men hvem er foreldrene til Tuppen og Fredrik? Tegneserien «Blondi» er amerikansk preget.Jeg fant årstallet 1945 på noen av tegningene. Det er grei humor. Tegneserien om oppkomlingen «Finbeck» er heller ikke ny. Han startet som bygningsarbeider og vil gjerne omgås de gamle vennene sine. Men ektefellen har større ambisjoner. Tegneren  her har et spesielt varemerke. Se på bildene som henger på veggen og se hvordan figurene i disse forholder seg til rammene. «Stomperud» er en nytegnet og nyskrevet norsk serie. Forfatteren har oppdaget at det har skjedd en utvikling i det norske forsvaret. Men generalen bruker fortsatt den gamle norske offisersuniformen. Jeg tror alle som har  brukt et år i uniform finner noe å kjenne seg igjen i.»Pondus» og «Kollektivet» er moderne norske tegneserier som jeg kjøper hele året. Humoren passer mer for voksne.

Jeg benytter anledningen til å ønske alle som leser dette en god og fredelig jul

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *