BARNDOMMENS SOMMERPARADIS

BARNDOMMENS SOMMERPARADIS-HYTTEN MIN MORFAR BYGDE

BARNDOMMENS SOMMERPARADIS-HYTTEN MIN MORFAR BYGDE

På denne tiden blir jeg alltid sentimental og minnes sommerene i hytten på Sjølvik som min morfar bygde.Han hadde yrkestittelen bøkker. Det vil si han lagde tønner til hermetikkindustrien.Det sto bøkker på skiltet på porten.

Min mormor og morfar på Sjølvik

Min mormor og morfar på Sjølvik

Det var masse frukttrær og bærtrær som vi unger kunne plukke fra. Noen epler pakket vi i silkepapir og hadde dem til jul.Min mor plukket bær og lagde syltetøy.Det kom søskenbarn på besøk som vi kunne leke med.

LEK

LEK

sjølvik51-300x217Min far lagde kassebil.Det ble kalt «rennebil i Stavanger.

RENNEBIL

RENNEBIL

Vi var på Sjølvik hele skoleferien. Når far ikke hadde ferie reiste han til byen om morgenen og kom tilbake om kvelden.Det var for det meste Riskafjord II som gikk i ruten.Jeg husker jeg våknet om morgenen av «putrelyden» fra Riskafjord.

RISKAFJORD II

RISKAFJORD II

Riskafjord selskapet hadde to båter til som gikk i rute: Riskafjord og Tourist I. Når vi skulle reise lørdag ettermiddag var båtene merket med Li,Usken og Sjølvik. Tourist I hadde fyringsmotor. Det var blåselamper som varmet opp sylindrene.Jeg husker jeg kikket ned i maskinrommet og så på de blå flammene.

Min bror

Min bror

Etterhvert kom min bor til og fikk oppleve de to første sommerene i livet på Sjølvik . Da ble det slutt på reisingen på grunn av en konflikt om arv.Hytten ble stående til den ramlet sammen.Jeg har savnet dette hele livet.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *