MATLAGING MED WOK

Jeg fortsetter mine eksperimenter med med matlaging og tar det jeg har i kjøleskapet.Denne gangen ble det strimlet svinekjøtt med ris og grønnsaker. Grønnsaker: Vårløk,rødløk,hvitløk,gulrøtter,brokkoli,cherrytomater.Jeg la noen terninger bacon sammen med svinekjøttet for å få litt røksmak.                                                                                        Risen trenger lengst koketid så den satte jeg på først.Jeg må undersøke om det fines en krydde som kan sette smak på risen.

 

RÅVARER

RÅVARER

Jeg hakket vårløk og rødløk og presset hvitløk.Dette ble frest noen minutter i woken sammen noen blader rosmarin. Jeg pleier å bruke rosmarin til lammekjøtt så det var et eksperiment å bruke det til svinekjøtt. Gulrøttene ble strimlet og brokkolien delt opp.

Klargjorte grønnsaker

Klargjorte grønnsaker

Jeg la svinekjøttstrimlene i woken og krydret dem.

Kjøttet ble krydret med disse kryddene.

Kjøttet ble krydret med disse kryddene.

Mens kjøttet lå woken rørte jeg rundt for at alt skulle bli likt stekt.Når det var nok tok jeg ut kjøttet, skrudde ned varmen og la i gulrot og brokkoli. Når det det var nok la jeg alt pent på tallerken.

Strimlet svinekjøtt med grønnsaker og ris

Strimlet svinekjøtt med grønnsaker og ris

Det ble et meget velsmakende måltid som jeg anbefaler. Jeg kan desverre ikke anbefale en passende vin. Nå må jeg ta meg selv i nakken og begynne med desserter.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *