MATLAGING MED WOK

Jeg fortsetter med å ta det jeg har i kjøleskapet for å lage middag med wok.Denne gangen ble det baconsurret kyllingfilet med ris og grønnsaker.

RÅVARER

RÅVARER

Den asiatiske risen trenger lang koketid så den var det første jeg satte på komfyren.            Grønnnsaker : Vårløk,Hvitløk,Rødløk, Brokkoli,Gulrøtter,Cherrytomater, Tamarind                                         Jeg prøver tamarind for første gang.

TAMARIND

TAMARIND

Jeg fant tamarind da jeg handlet på OBS på fredag. Den selges til vanlig i innvandrerbutikker. Den er i familie med belgplanter og stammer opprinnelig fra Afrika.Tamarindtreet kan bli opptil 25 meter og leve i 200 år. Både belgfrukten og bladene kan spises. Det ytterste skallet er hardt og må brekkes opp. Konsisten på innholdet minner om en myk daddel. Den brukes mye i thailandsk kjøkken.                                                       Jeg finhakket vårløk, hvitløk og rødløk og blandet det med fruktkjøttet fra tamarind. Dette lot jeg frese i woken.                                                                                                                      Kyllingfileten ble krydret og parmesan revet over før jeg surret den med bacon.

Disse kryddene ble brukt

Disse kryddene ble brukt

Jeg la kyllingfileten i woken og lot den steke godt på begge sider. I mens finhakket jeg grønnsakene.

Baconsurret kyllingfilet i wok.

Baconsurret kyllingfilet i wok.

Når den hadde ligget lenge nok tok jeg den ut, skrudde ned varmen og la i de finhakkede grønnsakene. Til slutt lajeg alt pent på tallerken.

Baconsurret kyllingfilet  med grønnsaker og ris.

Baconsurret kyllingfilet med grønnsaker og ris.

Det ble et meget velsmakende måltid som jeg anbefaler.Jeg har et utvalg av vin hjemme men jeg vet ikke hvilken jeg bør anbefale. Jeg har fått kritikk fordi jeg ikke lager saus.Her føler jeg meg på usikker grunn. Bør jeg kjøpe ferdig saus eller lage den fra grunnen?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *