FLY UNDER RESTAURERING PÅ FLYHISTORISK MUSEUM SOLA

Det er flere restaureringsprosjekter på gang.

CAPRONI 310 UNDER RESTAURERING

CAPRONI 310 UNDER RESTAURERING

Dette er et langt prosjekt med mye snekker arbeid. Forkroppen som var aluminium skal lages av et verksted i Ungarn. Restaureringen utføres mens flyet står i utstillingen.

Messersmith BF109

Messersmith BF109

Messersmit BF109 restaureres på verkstedet. Planen er at eksteriøret skal være ferdig i 2014 slik at flyet kan plaseres i utstillingen.                                                                              Museets største prosjekt er den Heinkel115 som ble hevet fra 50 meters dyp i Hafrsfjord.   Halepartiet er tatt ut av ferskvannskaret,satt inn med lanolin og plasert i utstillingen.Dette er gjort for å se hvordan korrosjonen utvikler seg.

Haleparti Heinkel115

Haleparti Heinkel115

Innsyn i haleparti.Tilstanden ser bra ut-

Innsyn i haleparti.Tilstanden ser bra ut

Forkropp og neseseksjon er tatt inn i verkstedet. Forkroppen er noe påvirket av korrosjon.    Grunnen er noen av metallene som er brukt. Koblingsbokser og kabinetter ser ut til å være laget av magnesium.

Innsyn i forkropp

Innsyn i forkropp

NESEPARTI

NESEPARTI

For å restaurere dette flyet kreves det økonomi,ressurser og interesse. Når det er ferdig      blir det et flott utstillingsobjekt.Museet er på jakt etter sponsorer til dette prosjektet.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *