NYTT FRA AMATØRKJØKKENSJEFEN

Jeg føler det er lenge siden jeg skrev på bloggen. I dag fikk jeg inspirasjon igjen. En ide til en ny rett i wok dukket opp. Det ble ørretfilet på alioli og oliven med salat.

RÅVARER

RÅVARER

Ørretfilet har jeg ikke prøvd tidligere. Jeg tar som vanlig det jeg har i kjøleskapet.                   Grnnsaker : Vårløk,hvitløk,chili,tomat,reddik,gulrot,ruccola.Jeg gjorde først klar fisken.Saften av en lime ble presset over den.Så ble fisken dynket med olivenolje med hvitløk,rød pepper,basilikum,steinsopp,trøffel.Deretter ble fisken krydret.Krydder : Hvit pepper,hvitløksalt,dill,Herbes de Provence. Jeg lot fisken ligge mens jeg gjorde klar grønnsakene. Vårløk og chili ble finhakket.Hvitløken ble presset.                                             Salat laget jeg av gulrot,tomat og reddik. Jeg strimlet gulroten og lagde tynne skiver av tomat og reddik. Dette ble lagt pent på tallerken og dynket med granateple eddik.

Klargjorte grønnsaker

Klargjorte grønnsaker

Jeg bruker en blanding av  flytende Melange margarin oo olivenolje når jeg steker i wok. Jeg lot vårløk,chili og hvitløk frese noen minutter i dette. Så la jeg i fisken og lot den steke godt på begge sider. I mens la jeg alioli og oliven på tallerken. Når fisken var ferdigstekt la jeg den på aliolien og pyntet med ruccola.

Ørretfilet på alioli og oliven med salat

Ørretfilet på alioli og oliven med salat

Dette ble et meget velsmakende måltid som jeg anbefaler sterkt. Neste gang skal få tak i forskjellige typer skalldyr og prøve en ny rett.

For noen dager siden fikk jeg en ny forsyning med saft og syltetøy fra Hervik Konservesfabrikk. Dette er det jeg har funnet som er nærmest hjemmelaget men det erstatter ikke hjemmelaget.

Syltetøy og saft fra Hervik

Syltetøy og saft fra Hervik

Finner jeg rimelige bær og frukt senere i høst skal jeg prøve å sylte og hermetisere selv. Jeg har kjøpt flere kookebøker om emnet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *