REKONSTRUERT MALTWHISKY

Fredag var jeg innom Vinmonopolet for å se om det var kommet nye maltwhiskymerker i hyllene. Til vanlig kjøper jeg single malt. Denne gangen kjøpte jeg blended malt fra firmaet The Lost Distillery Company.Dette firmaet rekonstruerer på grunnlag av arkiv opplysninger smaken på maltwhisky fra forlengst forsvunne destillerier. De smaker og lukter seg fram til smaken og blander forskjellige maltwhiskytyper i henhold til dette. Jeg valgte et merke som virket spennende.

STRATHEDEN

STRATHEDEN

I løpet av de siste hundre år er mer enn hundre maltwhisky destillerier blitt nedlagt eller ødelagt. STRATHEDEN Distiller var også kjent som AUCHTERMUCHTY. Det var eid og ble drevet av Bonthrones familien. Siste destillering skjedde i 1926.                                       Denne whiskyen har ikke kunstig farge. Fargen er gull                                                           Lukt : Lær med antydning av tørr fruktkake,madeirakake og hermetiske pærer.                    Smak : Søt med antydning av pepper. Antydning av salt.

God whisky må smakes på

God whisky må smakes på

Dette er en whisky som ikke har kraftig røyksmak. Den kan serveres til folk som ikke er vant med maltwhisky. Kanskje til en god vennine eller kanskje ha den i skrivebordskuffen på jobben og tilby til en god kollega. Jeg anbefaler denne whiskyen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *