DESEMBER

Det er blitt andre søndag i advent. Datoen er 7.desember. Det er 73 år siden det japanske angrepet på Pearl Harbor  7.desember 1941.                                                                          Det er mørkt og tungt skydekke og pøsregn. Jeg har ikke vært utendørs hverken lørdag eller søndag. For å prøve å få litt kos tente jeg i utepeisen i går kveld.

KOS

KOS

Det blåste slik at gnister fløy rundt. Jeg slukket den derfor av sikkerhetsgrunner.

Mens jeg skriver dette sitter jeg og ergrer meg over verdensituasjonen. I Tyrkia vant Recep Tayyip Erdogan presidentvalget med 52,2 prosent av stemmene. Han mener Tyrkia er et forbillede for utvikling av demokrati i muslimske land. Det er han den eneste som mener. Erdogan har bygget et nytt presidentpalass på 200000 kvm. Det er mer enn 30 ganger så stort som det Hvite Hus.                                                                                     I følge Tyrkias grunnlov skal presidenten hverken ha parti tilhørighet eller spille en aktiv rolle i politikken. Det har Erdogan planer om å endre på. Han uttalte nylig at siden presidenten denne gang er folkevalgt må også innholdet i embetet fornyes. Jeg vil ikke være en protokollpresident sa han og presiserte at han heller ikke kommer til å være upartisk.

Sveriges statsminister Stefan Löfven fikk ikke flertall for regjeringens budsjett.Dermed skrev han ut nyvalg. Bakgrunnen er at partiet Sverigedemokratene som er på vippen ikke ville godkjenne budsjettet men støttet det borgerlige alternativet. Sverigedemokratene anses imidlertid som rasistisk og fremmedfiendtlig av alle partier. Dermed ble det nyvalg.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har også  skrevet ut nyvalg. Landet har lenge hatt en koalisjonsregjering med høyre og sentrumspartier. Det har vært mange interne stridigheter og splittelser. Det toppet seg da regjeringens to viktigste sentrumsministre var uenige i Netanyahus ønske om å erklære Israel som jødisk stat. Dermed ble de sparket. Nethanyahus forslag vil føre til at palestinerne blir annenrangs borgere og landet blir en apartheidstat. Konservative og ultraortodokse partier har styrket seg og utviklingen i Palestina vil gå fra vondt til verre.

Forholdet mellom Russland og Europa er blitt kjølig. Mest på grunn av Russlands arrogante oppførsel i det østlige Ukraina. Putin satser på at EU ikke ønsker en konfrontasjon.

Men la oss ikke ergre oss lenger. La oss glede oss over at julen nærmer seg.

FORBEREDELSE TIL JUL

FORBEREDELSE TIL JUL

Nå skal jeg begynne juleinnkjøpene. Jeg skal ikke ha et kunstig juletre. Jeg skal kjøpe en fin edelgran som har ekte lukt. For første gang skal jeg prøve å lage noen kaker til jul. I tegneseriebladet «Pondus» er det Grandiosa som er middag på julaften. Jeg skal ha ribbe. Denne uken skal jeg  kjøpe inn nøtter,dadler,fiken og annet snop og begynne og kikke etter julepresanger. Salt pålegg venter jeg med til neste uke fordi det ikke skal bli spist opp før jul.

JEG ØNSKER ALLE DERE SOM LESER DETTE EN KOSELIG JUL.

JULEKOS

JULEKOS

IMG_0939

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *