AUSTRALSK MALTWHISKY

På fredag besøkte jeg Vinmonopolet for å se om det var kommet nye og interessante maltwhiskymerker i hyllene. Jeg fant et nytt merke fra et land jeg ikke tidligere har kjøpt maltwhisky fra.

HELLYERS ROAD Distillery

HELLYERS ROAD Distillery

4_australian-flag51            tasmania2

Denne whiskyen er australsk. Jeg har meget god erfaring med australsk rødvin. Det var grunnen til at jeg valgte å kjøpe denne whiskyen. Destilleriet ligger på øya Tasmania helt sør i Australia. Tasmania har noen av verdens reneste vannkilder.                                                                        Whiskyen er ung.Fargen er derfor sitron og strågul.                                                          Lukt : Røyk,malt blandet med eple,vanilje,krydder,gress                                                     Smak : Kombinasjon av eple og krydder blandet med røyk,antydning av bitternøtt.

Skal en teste whisky bør det gjøres i fred og ro

Skal en teste whisky bør det gjøres i fred og ro

Denne whiskyen er produsert av det største destilleriet på Tasmania. Den er tydelig preget av at den er ung. Det er mulig den kan tjene på noen års lagring. Slik tilstanden er nå anbefaler jeg den ikke.

IMG_0457

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *