99 år siden Første Verdenskrig sluttet.

I dag er det 99 år siden Første Verdenskrig sluttet.Dette meningsløse blodbadet.

Jeg anbefaler diktet «In Flanders Fields». Diktet får oss til å tenke på alle de unge mennene som ikke fikk oppleve å bli fedre og beste fedre.

In Flanders fields                                                                                                                 the poppies blow                                                                                                                 Between the crosses, row on row,                                                                                      That mark our place;                                                                                                            and in sky                                                                                                                            The larks, still bravely singing ,                                                                                            fly                                                                                                                                         Scarce heard heard amid the guns                                                                                    below.

We are the Dead. Short days ago                                                                                       We lived, felt dawn,                                                                                                            saw sunset glow,                                                                                                                 Loved and were loved,                                                                                                       and now we lie,                                                                                                                   In Flanders fields.

Take up our quarrel with the foe;                                                                                         To you from failing hands                                                                                                    we throw                                                                                                                              The torch; be yours                                                                                                              to hold it high.                                                                                                                      If ye break faith with us who die                                                                                          We shall not sleep,                                                                                                              though poppies grow                                                                                                           In Flanders fields.

(Lonard Cohen deklamerer dette diktet på en gripende måte.)

En gang hadde alle som ligger her en mor som elsket dem.

 

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *