NORSKE POLITIKERE FØLER SEG HEVET OVER REGLENE FOR INFORMASJONS SIKKERHET:

i det siste har norske aviser skrevet om en Frp politikers inkompetente behandling av informasjon ved et besøk i Iran.Vanlig rutine ved besøk i Iran er at ansatte i statsadministrasjonen og norske bedrifter får utlevert en mobil ved ankomst..Deres egen mobil skal ikke brukes. Ansatte i stats administrasjonen og forsvaret som skal håndtere sentsitiv informasjon gjennomgår en grundig bakgrunnskontroll. Politikerne er hevet over slikt.Hvem vurderer deres troverdighet.Når jeg leser om tidligere Fiskeriminister Sandbergs handlemåte i avisene lurer jeg på hvem som har vurdert hans troverdighet.Sandberg er lokket av en partner som er 30 år yngre. Det var slikt som hendte ved besøk i det tidligere Sovjetunionen..Bør norske myndigheter drive sikkerhetsopplæring.  Bør det ringe alarmklokker når en partner som er 30 år yngre er tilgjengelig? Det er mulig jeg er for mistenksom. En rimelig aldersforskjell er ok men dette er unaturlig.Burde han blitt advart av norske myndigheter? Jeg tror de fleste norske menn drømmer om en slik anledning.

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *