NYTT FRA DEN KREATIVE AMATØRKOKKEN

Jeg fortsetter mine eksperimenter med matlaging i wok. Jeg tar det jeg har i kjøleskapet. Denne gangen ble det ørretfilet på alioli og oliven med søtpoteter og grønnsaker.

RÅVARER

RÅVARER

Grønnsaker : Vårløk, Hvitløk, Gulrot, Fennikel, Tomat, Chili, Søtpoteter , Oliven

Jeg presset saften av en lime over fisken og dynket den med olivenolje som inneholdt Hvitløk, rød pepper,basilikum, steinsopp, trøffel                                                                 Jeg krydret fisken og lot den ligge mens jeg klargjorde grønnsakene.

Disse kryddene ble brukt

Disse kryddene ble brukt

Vårløk,fennikel og chili ble finhakket. Hvitløken ble presset. Søtpotetene ble skåret i tynne skiver. Gulroten ble strimlet og tomatene oppdelt.Tomater og gulrot ble ble dynket med granatepleeddik.

Klargjorte grønnsaker

Klargjorte grønnsaker

Jeg bruker alltid en blanding av   flytende Melange margarin og olivenolje når jeg steker i wok. Jeg lot vårløk,chili og hvitløk frese noen minutter i dette før jeg la i søtpotetene.

Søtpoteter i wok

Søtpoteter i wok

Søtpoteter trenger litt tid så jeg snudde skivene flere ganger. Etter noen minutter tok jeg ut søtpoten og la fisken. Fileten var tykk så jeg lot den steke godt på begge sider. Når jeg vurderte fisken som ferdig la jeg alt pent på tallerken.

På tallerken

På tallerken

Det ble et velsmakende måltid som jeg anbefaler. Jeg har et utvalg av vin hjemme men jeg kan ikke anbefale en god vin til dette. Men nyt likevel måltidet. Flere matlagingseksperimenter kommer snart.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *