TEGNESERIER

Jeg er er begynt å gå i barndommen og kjøper tegneserieblader.Min mor kjøpte Donald Duck til meg fra jeg var 5 år gammel. Jeg har mange koselige minner om dette. Jeg leste Donald til jeg reiste i militæret. Etterpå forsvant interessen. Så kom neste generasjon og jeg leste høyt for dem fra Donald Duck.

Standarden på seriene i Donald varierer. Tegningene varierer i kvalitet. Vi har de gamle av Carl Barks men den beste er etter min mening Don Rosa. Han lager flotte og detaljerte tegninger og gode historier. En av historiene lærte meg betydelig mer om hinduisme enn jeg visste fra før. En annen historie jeg husker var basert på det finske nasjonal eposet «Kalevala».I det siste har nordmenn begynt å skrive historiene i Donald.Jeg husker navnet Knut Nærum.

Det tegneseriebladet jeg har kjøpt lengst utenom Donald Duck er Billy. Bladet har handlin fra amerikansk militært miljø.

Tegningene hadde bedre kvalitet før.Alle figurene har kun fire fingre. Handlingen foregår i et amerikansk militært miljø.Men etter 20 år i det norske forsvaret klarer jeg å parallellføre og kjenne igjen de fleste  figurene. Som leirkommandanten som trives best baren og løytnant Futt med pipestemmen. Jeg har desverre ikke møt noen som frk. Fryd i det norske forsvaret.

Handlingen i tegneseriebladet Pondus foregår i Norge. Tegneren Frode Øverli har lykkes godt med å fremstille et spesielt miljø.

Hovedperson i handlingen er den tidligere buss sjåføren og fotballfanatikeren Pondus som nå driver pub. Han drømmer om at sønnen skal bli profesjonell fotballspiller. Kona Beate har en oppdragende rolle. Beste kameraten er Jokke som driver  brukthandel sammen med faren. Det er endel bifigurer som er morsomme og serien som helhet er morsom.

En nyere serie som er dukket opp er Kollektivet.

Handlingen foregår i Norge. Humoren er beregnet på voksne. Handlingen dreier som noen klumsete individer som bor i kollektiv.

Jeg gleder meg til det nærmer seg jul og tegneserie juleheftene kommer. Det blir morsomt å se igjen Stomperud. Tegneren har oppdaget at det norske forsvaret er modernisert slik at det er kommet med kvinnelig befal. Kjøretøyene er mer moderne men NSB bruker fortsatt damplokomotiver. Knoll og Tott er de samme gamle. Sist jul dukket det opp noen nyere tegneserie figurer som «Snorre verdens sinteste mann».

 

Er takknemlig for kommentarer. Følg meg på twitter : @perb1       

Beklager noe dårlig teknisk kvalitet på billedene. De er tatt med kompakt kamera.

1 thoughts on “TEGNESERIER

  1. Jeg må si at Carl Barks slår Don Rosa på mange måter, Barks historier har mye mer dybde og viser menneskets forfengelighet på en fantastisk måte. Mine favoritt historier av han er «Tilbake til Klondike» «På frimerkejakt i Columbia» og «Onkel Skrue og den gale profesoren»

    Don Rosa er Nr.2 på favoritt listen, han har en fantastisk stil, men som sakt jeg liker Carl Barks bedere 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *