ARBEIDSINNVANDRING-ROMFOLKET

De siste ukene har det vært skrevet endel om romfolket. Antallet i de norske byene blir større og større. Antallet tiggere i Stavanger sentrum har økt merkbart denne sommeren. Når vi i tillegg har trekkspillere som har lært seg en melodi som de spiller 8 timer i strekk blir det plagsomt. Hvorfor kommer de til Norge? Er det for å få en jobb og betale skatt og bidra til samfunnet? Det virker ikke slik. De ønsker å tigge og motta goder fra det norske velferdsamfunnet. De vil slå seg ned og overnatte der det passer dem. Dette medfører hygieneproblemer og forsøpling. Når norsk politi prøver å holde orden klager de på trakassering fra politiet. Kan det stilles krav til de av Romfolket som kommer til Norge? Gaterydding i bysentrum etter helgene eller snørydding om vinteren synes å være aktuelle oppgaver. Disse personen synes ikke å ha faglig kompetanse. Norge importerer en mengde polske bygningsarbeidere som Norge trenger. De er faglært,får lønn og betaler skatt til Norge. Polske snekkere jobber hele Europa så Polen må ha lært opp en mengde.  

Det er ikke innvandrer fiendlighet i Norge. Men jeg traff tre personer i burka utenfor IKEA sist lørdag. Da reagerte jeg som de fleste andre negativt. Slike har ingen fremtidsmuligheter i Norge. I dette landet skal ikke ansiktene skjules.

På mine siste arbeidsplasser har jeg jobbet sammen med arbeidstakere fra mange forskjellige land. Jeg ramser opp: Russland,India,Pakistan,Indonesia,China, Polen.Mexico,Singapore.

Dette har ikke medført problemer. De fleste behersker godt engelsk.Flere har lært seg norsk. Jeg har hatt enkelte erfaringer som har fått meg til å undres på om arbeidsgiverne gransker papirene til de utlendingene de ansetter grundig nok. Kunnskapene har vært noe mangelfulle.

Det som kan skape enkelte mindre problemer ved arrangementer i bedriften er mat i forhold til religion. Men ansettes det høyt kvalifiserte arbeidstakere i norske bedrifter utvikler det Norge.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *