SOMMER.AVLING OG PRESERVERING

CHERRYTOMATER

Jeg har kjøpt inn flere forskjellige typer bær for å prøve å preservere dem til vinteren. Min mor kjøpte og plukket bær for å lage syltetøy. Hun laget et nydelig syltetøy med rørte solbær. Min far fortalte om sin mor når hun laget syltetøy. Hun kokte det opp med mer sukker hvert år. Tilslutt ble det så fast at det kunne brukes til slitebelegg på gulvet. Det så mange typer ferdig syltetøy i butikkene at det ikke svarer seg å bruke tid på å lage syltetøy hjemme. Jeg planlegger å fryse bærene.   

 

JORDBÆR

          

Jeg frøs jordbær sist sommer. De så nydelig ut da de ble tinet og var meget velegnet til kakepynt og pynt på desserter. Men all smak var forsvunnet. I år vil jeg prøve å dynke endel av bærene med konjakk i tillegg til sukkeret for å se om de holder seg bedre.    

 

BRINGEBÆR

  Jeg har ikke prøvd å fryse bringebær tidligere. Jeg vil prøve å dynke endel av dem med hvitvin i tillegg til sukkeret.                                                       

   

Jeg har ikke prøvd å fryse bjørnebær tidligere. Jeg  vil prøve å dynke endel av dem med konjakk i tillegg til sukkeret fordi jeg liker smakskombinasjonen.                                                                          Det blir spennende å sjekke bærenes tilstand ved juletider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *