FRITIDSBESKJEFTIGELSE PÅ FREDAG KVELD

Etter arbeidtid dro jeg til Kvadrat kjøpesenter for å spise middag og shoppe. Det ble først et besøk på Vinmonopol utsalget for se etter nye maltwhiskymerker. Jeg fant GLENCADAM  12 år. Hylen var merket med nyhet. Etter Vinmonopolet be det middag på CUCINA ITALIA. Middagene her er alltid vellykket. Jeg valgte grillet laks. Det ble et meget velsmakende måltid. Maten varlekkert anrettet. Mens jeg spiste leste jeg dagens aviser. Det var forskjellige ting som fanget interesse. Omtalen av den nye stortingspresidens Olemic Thommesens tittel i frimurerlosjen : «Høyt lysende Salomons betrodde bror» virket veldig komisk. Jeg får større og større problemer med å ta politikerne alvorlig.  Omtalen av Tor Bomann-Larsens siste bok om kong Haakon i 1940 «Svaret» var meget interessant. Den norske politiske eliten forhandlet med tyskerne om å oppheve grunnloven,avskrive Elverumsfullmakte,avsette kongen og oppløse Stortingen. Kong Haakon sa nei for andre gang. Den glorifiserte fremstillingen om motstand som vi fikk høre om på skolen blir mer og mer usann.Denne boken skal jeg kjøpe.

For en tid siden kjøpte jeg en CD med flylyd fra butikken til RAF MUSEUM London. Jeg har ikke tid til å lytte på den før idag. Nå lytter jeg på den mens jeg tester whiskyen.

DOUGLAS BADER`S ROYAL AIR FORCE

DOUGLAS BADER`S ROYAL AIR FORCE

CDen har 26 spor. Hvert enkelt spor blir introdusert av jagerhelten Douglas Bader. Han deltok i luftkamper med to kunstige ben. Sporene vises på billedet nedenfor.

RAF

RAF

Whiskyen jeg kjøpte idag var et vellykket bekjentskap.

GLENCADAM   12 år Portwood Finish

GLENCADAM 12 år Portwood Finish

GLENCADAM  12 år Portwood Finish. Highland Single Malt Scotch Whisky.

De siste 20 månedene er whiskyen modnet i portvintønner. Den er ikke tilsatt kunstig farge men har fått en fargenyanse på grunn av portvintønnene.

Lukt : Balanse mellom bygg og søt portvin.

Smak : Rund mellom balanse mellom portvin og whisky.

Ettersmak : Rund og behagelig.

Denne whiskyen kan jeg tenke meg å kjøpe flere ganger. Den passer til å servere damer som ikke er vant med whisky.

IMG_0457

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *