MIN JULERIBBE OPPSKRIFT

Julen er begynt å nærme seg. Tiden går fort så det er på tide å begynne å tenke på juleribben. Her kommer en oppskrift/prosedyre jeg har brukt flere ganger så jeg vet resultatet blir vellykket.

Ribben er stekt

Ribben er stekt

Jeg regner 500g ribbe pr person så for 4 personer blir det 2kg ribbe, ca 2ts salt, 1,5 ts pepper. Beina må være saget over.

Lage ruter på svoren: Skjer igjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp,spiss kniv.Om du skjærer parallelt med ribbeina blir det lettere å skjære pene stykker etter steking.

Gni inn ribba med salt og pepper 2 dager før steking.Dekk med aluminiumsfolie og sett ribba kjølig.Da vil kryddene trekke inn og gi bedre smak. Legg ribba i langpanne med svoren opp.Putt en asjett under slik at den er litt høyere på midten.Da renner det smeltede fettet vekk.Hell over ca 2dl vann og dekk med aluminiumsfolie. Varm stekeovnen til 230 grader. Sett den foliedekkede langpanna midt i ovnen i 45 minutter. Fjern folien men la asjetten ligge.Reduser temperaturen til 200 grader. Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre i ca 1,5 timer. Ribba får ofte sprø svor av seg selv. Hvis ikke gjør følgende :Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 grader. Følg med så ikke svoren blir brent. La ribba hvile i 20 minutter slik at kjøttsaften setter seg og ribba blir saftig. Ribba serveres med stekesjy eller saus.

Oppskåret ribbe

Oppskåret ribbe

Jeg krever at ribba skal ha sprø svor. Det får jeg ikke på serveringsteder. Der er svoren oftest seig. Grunnen er vel at de bruker frosne halvfabrikata som blir tint og varmet opp i varmluftovn. Etter oppvarming blir ribba stående flere timer i vannbad.

IMG_0254

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *