NYTT EKSPERIMENT FRA HOBBYKOKKEN

Jeg prøver med et nytt eksperiment med matlaging i wok. Jeg tar som vanlig det jeg har i kjøleskapet. Derfor ble det denne gang baconsurret laksefilet med ris og grønnsaker.

RÅVARER

RÅVARER

Den asiatiske risen trenger lang koketid så jeg satte den til koking først av alt.                       grønnsaker : Vårløk,rødløk,hvitløk,brokkoli,gulrøtter,lime,cherrytomater                                                         Jeg presset saften av en halv lime over laksen og krydret den godt på begge sider før jeg surret bacon rundt og lot den ligge.

Krydret laksen med disse kryddene

Krydret laksen med disse kryddene

Mens laksen lå i ro finhakket jeg vårløk og rødløk og presset hvitløk med hvitløkpresse. Dette lot jeg frese i woken noen minutter før jeg la i laksefileten og lot den steke på begge sider.

Baconsurret laksefilet i wok

Baconsurret laksefilet i wok

Jeg stekte laksefileten på på begge sider.  Mens laksefileten lå i woken hakket jeg gulrøtter og brokkoli. Jeg tok ut laksefileten,skrudde ned varmen og la i grønnsakene. Grønnsakene lot jeg ligge noen minutter. Til slutt la jeg alt på tallerken. For å få en spiss på smaken drysset jeg revet parmesan over.

Baconsurret laksefilet med ris og grønnsaker

Baconsurret laksefilet med ris og grønnsaker

Det ble et meget velsmakende måltid som jeg anbefaler dere å prøve.Jeg kan desverre ikke komme med anbefaling om en passende vin.

IMG_0945

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *