PÅSKESHOPPING OG REFLEKSJONER

Fredag kveld var jeg ute og shoppet til påske.Jeg kjøpte først de siste utgavene av to av mine yndlingstegneserier : «BILLY» og «LUNCH»

"BILLY"  og  "LUNCH"

«BILLY» og «LUNCH»

Skaperen av LUNCH ,Børge Lund,bor og jobber i Stavanger. Han treffer virkelig blink når det gjelder latterliggjøring av ingeniørfirmaer. Jeg kjenner igjen mye fra mine to siste arbeidsplasser.Begge er ingeniørfirmaer i offshore bransjen. De inkompetente lederne og mellomlederne som latterliggjøres i LUNCH finnes i virkeligheten. Jeg lurer på om det brukes kvalitetskontroll ved rekrutteringen.Innkalling til uproduktive og dårlig planlagte møter er også noe jeg kjenner igjen.Jeg forstår godt at oppdragene går til Asia.                               Tegneserien «BILLY» foregår i amerikansk militært miljø.Vi ser stupide og selvhøytidelige offiserer som heller drar for å spille golf enn å jobbe. Det er også en usunn kultur når det gjelder alkoholbruk. Jeg var ansatt endel år i det norske forsvaret og ser likheter. Det var vanlig med offiserer forholdsvis høyt i lønnsregulativet som aldri gjorde noe som helst.De var for betydningsfulle. Unge befal møtte på jobb meget synlig påvirket av alkohol etter å ha brukt natten i baren i befalsmessen. Det virket som det var slik det skulle være. Den høyest prioriterte oppgaven var å holde baren i befalsmessen i drift.                                      Jeg trenger mat i påsken så jeg handlet også kolonialvarer. Etter kolonialvarene ble det kjøp av påskekos på Vinmonopolet. Jeg kjøper til vanlig kun maltwhisky.Denne gangen kjøpte jeg også konjakk for å ha noe å servere om jeg får gjester. Blir den ikke brukt kan den gjemmes til senere anledninger.

KONJAKK OG MALTWHISKY

KONJAKK OG MALTWHISKY

Jeg har ikke så meget erfaring med konjakk så jeg kjøpte et merke jeg har prøvd før: SOERLIE COGNAC VSOP.                                                                                                     Valget av maltwhisky ble : CARDHU Single malt schotch whisky  12 year. Denne whiskyen har jeg prøvd flere ganger og vet den blir likt av folk som ikke er vant med  maltwhisky.         Etter shopping hadde jeg planlagt å dra til IKEA for å spise.Her oppdaget jeg til min overraskelse at de hadde svensk bufet. Det var både kald og varm mat og dessertbord.Det ble et meget velsmakende og lekkert måltid.                                                 På IKEA måtte jeg selvfølgelig bruke mer penger.

Tomatplante og godteri fra IKEA

Tomatplante og godteri fra IKEA

Påsken er lang så jeg tror jeg må handle inn mer mat og kos. Ønsker alle en koselig påske og håper været blir bedre enn akkurat nå. det pøsregner.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *