MACHRIE MOOR-NY OG UPRØVD MALTWHISKY

Jeg var en tur på Vinmonopolet for å se om det var kommet noe nytt og spennende i maltwhiskyhyllen.Jeg fant et merke jeg ikke har prøvd.

MACHRIE MOOR

MACHRIE MOOR

Denne whiskyen er produsert av Arran destilleriet på øya Arran.Navnet har den fått fra den store torvmyra på vestsiden av øya.Emballasjen har ikke informasjon om alder.Whiskyen har naturlig farge. Til forskjell fra annen whisky er flaskene mørk  grønne.                                                                                                                               Det står på emballasjen at whiskyen er peated til 20 PPM. Jeg har ikke funnet noe dekkende norsk ord for peated.Peat(torv) finnes overalt på de Briske øyene.Det er bruken av denne som hjulpet den skotske whiskyindustrien til å skape en drink  med  unik lukt og smak.Bruken startet på grunn av mangel på brensel. Nå brukes det kun  på de skotske øyene. Torven blir tørket og brent under den maltede byggen for å tørke denne. Peat er så kompakt at den brenner lenge med jevn varme og røyk. Peat røyk  inneholder kjemikalier kalt phenoler.Disse phenolene blir absorbert av den maltede byggen i løpet tørkeprosessen.Phenolnivået blir kontrollert av tiden byggen blir eksponert for røyk,mengden røyk som blir laget og typen torv.Røyken som blir  som  blir absorbert følger hele whiskyens produksjonsprosess og følger whiskyen helt fram til brukeren.

WHISKY SKAL VÆRE KOS

WHISKY SKAL VÆRE KOS

Dette er en grei whisky i forhold til prisklassen. På grunn av at røykesmaken er begrenset egner den seg til å servere til folk som ikke er vant til whisky med røyksmak.   Lukt : Umodne plommer,vanilje,honning,sitron                                                                   Smak :  Tørket gress,maltet bygg,vanilje,honning,antydning av torvrøyk                           Dette er en kosewhisky som kan serveres til alle.Nyt den

Skotsk flagg

Skotsk flagg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *