SOMMER REFLEKSJONER

                                                                                                                 

LILJE

På denne årstiden besøker jeg ofte planteutsalget «PLANTASJEN» for å kjøpe flere fargerike planter. Om vinteren får jeg kun kaktus til å overleve.Jeg kjøpte noen kjøttetende planter. De klarte seg fordi de de alltid skal være fuktige. Men begrepet kjøttetende er ikke helt dekkende. Jeg ga dem fårepølse. Da visnet flere.                                               

Det sto i avisen i går at fjordene vrimler av makrell. Jeg skal derfor ta fiskeutstyret med til sjøen senere idag for å prøve å få opp noe. Det har blitt lite erfaring med fiske i sjø de senere årene. Det har helst blitt fiske i elver og vann med flue eller makk.     

MAKRELL

                                                      

Makrell kan tilberdes med steking,koking eller på grill. Det lukter ikke så godt når en steker makrell men smaken er god når den er ferdig. Heller en rømme på stekepannen når den er nesten ferdigstekt blir det en god saus. Makrell kan også kokes med laurbærblader. Den kan serveres varm eller den kan serveres kald med rømme og agurksalat. Skal den tilberedes på grill bør den fileteres for å få den skikkelig gjennomstekt. Hvis ikke bør den pensles med olivenolje,krydres og pakkes inn i aluminiumsfolie.                                                                            

 Det er lørdag, jeg ser glimt av blå himmel men termometeret viser bare 14 grader. Jeg håper det snart blir mulig å ligge i sola og samle D vitaminer til den mørke årstiden.                                                     

Jeg kjøpte siste nummer av tegneseriebladet «PONDUS» i går. Jeg koser meg like meget hver gang. Dette er humor for voksne. Frode Øverli har virkelig fått til å harselere med norske fordommer.          

Jeg tror jeg burde blitt gårdbruker. Jeg liker å ha trær og planter på terassen som bærer en eller annen form for frukt. I går kjøpte jeg en plante med cherrytomater.                                                                  

                                          

CHERRYTOMATER

 Jeg ønsker alle dere som leser dette fortsatt god sommer. Nyt livet. Vær ute i solen. Det bli fort vinter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *